Fisioteràpia Preparació Part

La fisioteràpia, també coneguda com a teràpia física, és una disciplina de la ciència de la salut que ofereix un tractament terapèutic i de rehabilitació no farmacològica per diagnosticar, prevenir i tractar símptomes de múltiples malalties, tant agudes com cròniques, per mitjà d’exercicis terapèutics i agents físics com l’electricitat, ultrasò, làser, calor, fred, aigua, tècniques manuals com estiraments, traccions o masoteràpia.

La fisioteràpia té com a objectiu facilitar el desenvolupament, el manteniment i la recuperació de la màxima funcionalitat i mobilitat de l’individu o grup de persones a través de la seva vida.

Preparació al part

Les disfuncions de sòl pèlvic que es poden donar després del part es poden prevenir mitjançant fisioteràpia en la preparació al part.

Els canvis (fisiològics, posturals i anatòmics) que es produeixen durant l’embaràs, i sobretot el mateix moment del part, constitueixen els principals factors de risc per al desenvolupament de disfuncions de la paret abdominal i el sòl pèlvic, com ara incontinència urinària d’esforç , incontinència urinària d’urgència, caiguda o descens de les vísceres pèlviques (úter, bufeta i recte), diàstasi abdominal o dolor en les relacions sexuals, incontinència de gasos, etc.

La fisioteràpia de sòl pèlvic disposa de diferents tècniques per a la preparació al part i es pot començar a fer a partir de la setmana 16 de gestació.

Rehabilitació del sòl pelvic

Aquest tipus de recuperació és important perquè el període postpart és crític per al sòl pèlvic; ha patit un estirament màxim durant la sortida del nadó i hi pot haver algun esquinç en funció del tipus de part, del pes del nadó i/o de les característiques pròpies dels músculs de cada dona.

Com a conseqüència, algunes dones poden sentir manca de control d’orina o de gasos, hi pot haver dolor o sensació de debilitat i per tant és important evitar fer grans esforços durant les setmanes posteriors al part i valorar el terra pèlvic abans de realitzar qualsevol activitat física.

També els músculs abdominals han patit modificacions durant l’embaràs a mesura que el nadó creixia al ventre matern. Per això és important avaluar i recuperar la tensió i la força dels músculs abdominals, ja que són indispensables per a la correcta estabilitat de la columna i la subjecció dels òrgans.

Les sessions de rehabilitació del sòl pèlvic i sessions postpart (també individuals) treballem la recuperació funcional i tonificació de la faixa abdominal i lumbar, incontinències, diastasis abdominals, dolors lumbopelvics, etc…

PROVES DIAGNÒSTIQUES

En el nostre centre realitzem les següents proves diagnòstiques en aquesta especialitat:

  • Consulta
  • Massoteràpia
  • Kinesioteràpia
  • Estiraments

FISIOTERAPEUTA ESPECIALISTA

CONTACTAR

Si voleu contactar amb nosaltres per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis, podeu fer-ho aquí: