Traumatologia

La Traumatologia és l’especialitat medicoquirúrgica que s’ocupa de l’anàlisi, el diagnòstic, el tractament i el seguiment de les malalties del sistema musculoesquelètic. Això és bàsicament desordres del sistema ossi i muscular a l’aparell locomotor, columna vertebral i extremitats, així com diferents lesions traumàtiques, agudes o cròniques. És a dir, és una especialitat que abasta més enllà del camp de lesions traumàtiques; contempla també l’estudi de patologies congènites.

Algunes de les patologies més comunes són: artrosi cervical, bursitis, rampes, coxartrosi (artrosi de maluc), dolor monoarticular en traumatologia, dolor genoll, epifisitis calcani (malaltia de Sever), espondilosi cervical (mielopatia), estenosi de conducte lum plantar (esperó calcani), gonartrosi (artrosi de genoll), hèrnia discal cervical, lumbàlgia, lumbociatàlgia (ciàtica), luxació recidivant d’espatlla, meniscopatia, metatarsàlgia (peu), necrosi avascular, necrosi avascular de maluc, osteoporosi, tendinitis, tendinitis calcificant de l’espatlla, etc.

Els pacients amb lesions traumatològiques pateixen una pèrdua de mobilitat associada a un elevat índex de dolor. Són lesions que afecten la qualitat de vida i, per això, és important poder recuperar la funció de la zona lesionada amb la major rapidesa possible.

PROVES DIAGNÒSTIQUES

En el nostre centre realitzem les següents proves diagnòstiques en aquesta especialitat:

  • Consulta
  • Infiltració
  • Ecografia muscular

TRAUMATÒLEGS ESPECIALISTES

CONTACTAR

Si voleu contactar amb nosaltres, per demanar cita o sol·licitar més informació sobre els nostres serveis, podeu fer-ho aquí: